29. December 2016

Stanovalci navdušeni nad Gorenjskim sončkom

Nova stanovanjska soseska na Jesenicah je med prebivalci Kranja, Radovljice in Jesenic dobro sprejeta. Prvi stanovalci so navdušeni nad svetlimi in prostornimi stanovanji z odprtim pogledom na Mežaklo.

Sogovorniki verjamejo, da bo Gorenjski sonček kmalu pripoznan kot dostopna in družinam prijazna stanovanjska soseska po vsej Gorenjski. 


»Pred časom sva se preselila v novo stanovanje v soseski Gorenjski sonček na Jesenicah. Oba sva navdušena nad bivanjem v novem stanovanju, počutiva se varno. Okolica nama nudi veliko sonca in miru. V center mesta se lahko odpraviva peš ali z avtomobilom, ki ga potem parkirava na svojem parkirišču. Oba rada kolesariva in občudujeva lepote okolice Jesenic, zato sva vesela, da lahko varno spraviva kolesa v kolesarnico. Odkar živiva tukaj, pa naju še raje obiščejo vnuki, s katerimi se lahko varno sprehajamo in igramo na otroškem igrišču v soseski Gorenjski sonček,« sta prve mesece življenja v novem domu slikovito opisala zakonca Kovačevič, ki svoje odločitve, da se preselita v sodobno zasnovano stanovanjsko sosesko, nista niti za trenutek obžalovala. Nasprotno! Nakup stanovanja v Gorenjskem sončku priporočata vsakomur, ki si želi nadstandardnega stanovanja z dvigalom, parkirnim mestom in z urejenim dostopom za invalide.

Vse, kar potrebujete za kvalitetno bivanje
Gorenjski sonček z okolico nudi vse, kar je potrebno za kvalitetno bivanje. Soseska zajema štiri večstanovanjske objekte, ki zajemajo 62 stanovanj s prekrasnim pogledom na Mežaklo.
Posamezen objekt je oblikovan enotno kot sklenjena celota in je z drugimi objekti povezan s skupno podzemno garažo in kletjo, v kateri so shrambe, kolesarnica in drugi pomožni prostori, v nadzemnih etažah pa so stanovanja.
V kleti je 47 notranjih parkirnih mest, zunaj pa še 66 ter polnilna postaja za električna vozila.
Na južni strani objekta A se razprostira urejena zelenica z otroškim igriščem, v neposredni bližini je na voljo živahnost mestnega jedra: šola, vrtec, občina, upravna enota, železniška postaja, nakupovalno središče in območje Stare Save, ki je z obnovo postalo kulturno središče Jesenic.

Dostop do mestnega jedra je mogoč po novem nadhodu, ki povezuje več desetletij ločeni severni in južni del Jesenic, tam pa pešpot vodi od prireditvenega centra čez železniško progo in se nadaljuje po območju Hrenovce do muzejskega kompleksa Stara Sava.

Od manjših do zelo prostornih stanovanj.                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Bodočim stanovalcem so na voljo stanovanja s tlorisi od 38,50 do 128,90 kvadratnega metra neto tlorisne površine. Enota A obsega 14 stanovanjskih enot, enota B 11, enota C 15 in enota D 22 stanovanjskih enot. Posamezna stanovanja so prilagojena osebam s posebnimi potrebami.
Posebna pozornost objekta Gorenjski sonček je namenjena vgrajenim materialom, videzu objekta, varnosti in okolici, ki je popolna za vse ljubitelje narave, pohodništva ali smučanja, saj je v bližini vse za sprostitev, šport in rekreacijo.
Sodobna stanovanjska soseska Gorenjskega sončka bo prepričala vse, ki znajo ceniti prostorna in svetla stanovanja ter prednosti bližine narave, bližino mesta in hiter dostop do avtoceste.


Stanovanja so še na voljo
Od septembra dalje je bilo prodanih že 20 stanovanj, še 12 pa je rezerviranih. Večina kupcev prihaja iz Kranja in okolice Jesenic. Investitor je s ciljem, da bi nakup stanovanj v Gorenjskem sončku čim bolj približali mladim, pripravil »Posebno ponudbo znižanih cen stanovanj za mlade do 35 let«, kjer so na voljo ostala še štiri stanovanja
 
Na ogled stanovanj se lahko stranke naročijo vsak torek med 9. in 13. uro ter vsak četrtek med 12. in 16. uro po telefonu številka 040 559 991.

Objavljeno, Gorenjski Glas, Deželne novice, 30.12.2016Izdelava: MMstudio