Gorenjski sonček je sodoben večstanovanjski objekt na Jesenicah, ki vam zagotavlja kakovost bivanja, saj vam z okolico nudi vse, kar potrebujete. Na južni strani objekta se razprostira urejena zelenica z otroškim igriščem, v neposredni bližini pa vas čaka živahnost mestnega jedra: šola, vrtec, občina, upravna enota, železniška postaja, nakupovalno središče in območje Stare Save, ki je z obnovo postalo kulturno središče Jesenic.

Soseska zajema štiri večstanovanjske objekte, ki zajemajo 62 stanovanj s prekrasnim pogledom na Mežakljo, na voljo so tlorisi od 38,50 m2 do 128,90 m2 neto tlorisne površine. V kleti je 47 notranjih parkirnih mest in zunaj 66 ter polnilna postaja za električna vozila. Posamezni objekt je oblikovan enotno kot sklenjena celota in je z drugimi objekti povezan s skupno podzemno garažo in kletjo, v kateri so shrambe, kolesarnica in drugi pomožni prostori, v nadzemnih etažah pa so stanovanja.

  •  Enota A obsega 14 stanovanjskih enot,
  •  enota B 11,
  •  enota C 15 in
  •  enota D 22 stanovanjskih enot.

62 stanovanjskih enot sestavlja: 23 enosobnih stanovanj, 24 dvosobnih, 3 dvoinpolsobna, 9 trosobnih in 3 štirisobna stanovanja. Posamezna stanovanja so prilagojena osebam s posebnimi potrebami.

Dostopi za pešce so mogoči z južne, severne in zahodne strani objekta, za vozila pa je urejen dovoz po interni dovozni poti in novi povezovalni cesti, ki poteka ob novem stanovanjskem naselju. Na severni strani so parkirne površine, namenjene obiskovalcem. Dostop do mestnega jedra je omogočen po novem nadhodu, ki povezuje več desetletij ločeni severni in južni del Jesenic, tam pa pešpot vodi od prireditvenega centra čez železniško progo in se nadaljuje po območju Hrenovce do muzejskega kompleksa Stara Sava.

Posebna pozornost objekta Gorenjski sonček je namenjena vgrajenim materialom, videzu objekta, varnosti in okolici, ki je popolna za vse ljubitelje narave, pohodništva ali smučanja, saj je v bližini vse za sprostitev, šport in rekreacijo.

Sodobna stanovanjska soseska Gorenjskega sončka bo prepričala vse, ki znajo ceniti prostorna in svetla stanovanja ter prednosti bližine narave, bližino mesta in hiter dostop do avtoceste.
Do svojega stanovanje za ceno najemnine
V Abanki so za kupce stanovanj v Gorenjskem sončku pripravili ekskluzivno ponudbo ugodnega stanovanjskega kreditiranja.

Če vas zanima več, lahko za vse podrobnejše informacije in sklenitev stanovanjskega kredita obiščite eno od najbližjih poslovalnic Abanke, kjer vam bodo prijazni uslužbenci z veseljem pripravili vam prilagojeno individualno ponudboDobre prometne povezave
Jesenice so bile že od nekdaj ključna povezava med sosedama Avstrijo in Italijo ter preostalo Slovenijo. Preko območja Hrenovce namreč vodijo številne pomembne trgovske in turistične poti.

Vse do danes so se ohranile odlične redne prevozne linije javnega potniškega prometa – tako železniškega kot tudi avtobusnega. Le dobre pol ure vožnje do Kranja, Celovca ali Trbiža nam odpira odlične priložnosti za nakupovanje, posel ali izobraževanje. Zelo pogost in urejen železniški promet je Jesenicam približal vsa preostala slovenska mesta, v prestolnico boste tako prispeli prej kot v eni uri.V osrčju mogočnih očakov in v bližini kristalno čistih jezer
Ste ljubitelji narave, pohodništva ali smučanja? Gorenjski sonček vam približa vse to, saj je lega objekta v bližini številnih naravnih znamenitosti. Karavanke s številnimi čudovitimi gorami, različne pohodne planinske poti, planote in doline. Odkrili boste tudi lepote bližnjih sotesk, veličastnih slapov in preostalih naravnih lepot, ki jih ponuja okolica.

Željni zelenja in rekreacije boste tukaj vsekakor našli svoj kotiček zase. Več o bližjih znamenitostih si lahko preberete na spletni strani Občine Jesenice.Infrastruktura na dosegu roke
S pomembno izgradnjo nadhoda  nad železniško progo smo Jesenicam doprinesli sožitje med severnim in južnim delom mesta. Nadhod bo sosesko Gorenjski sonček umestil v nov center Jesenic ter ga približal Stari Savi.

Stanovalcem smo tako prihranili pot in dragocen čas, saj jim je nadhod približal občino, pošto, zdravstveni dom, bolnico kot tudi nakupovalno središče in športne ter kulturne objekte. Jesenice pa svojim prebivalcem nudijo tudi številne izobraževalne institucije, socialnozdravstvene storitve,  javne socialne zavode, humanitarna društva in nevladne organizacije. V bližini se nahaja tudi dvorana športnega društva HDD Jesenice, s katerim je sponzorstvo sklenila tudi družba Anepremičnine.Izdelava: MMstudio