20. Februar 2017

Najkonkurenčnejša ponudba novogradenj na Gorenjskem

Na Jesenicah je zaživela nova, moderna stanovanjska soseska z 62 sodobno zasnovanimi, svetlimi in prostornimi stanovanji. Cena na m2 je ugodna in znaša med 1.250 do 1.350 EUR, kar sodi med najkonkurenčnejše ponudbe novogradenj na Gorenjskem.

Septembra lani je družba Anepremičnine začela prodajo stanovanj v novi, stanovanjski soseski Gorenjski sonček na Jesenicah. V sklopu soseske je v štirih večstanovanjskih objektih kupcem na voljo 62 sodobno zasnovanih, svetlih in prostornih stanovanj različnih velikosti in tlorisov, s prekrasnim pogledom na Mežaklo. Soseska se nahaja v samem središču Jesenic, a vendarle v zelenju, v neposredni bližini so šole, vrtec, trgovine in druge infrastrukture mesta ter območje Stare Save, ki je z obnovo postalo kulturno središče Jesenic. Z ureditvijo dostopne ceste, pešpoti do Stare Save in s tem do nakupovalnega središča ter postavitvijo nadhoda z neposrednim dostopom do centra mesta je poskrbljeno za odlične logistične povezave.

O tem kako teče prodaja stanovanj, smo se pogovarjali z direktorjem družbe Anepremičnine, g. Gregorjem Žvipljem.

Kakšne so prednosti nove stanovanjske soseske?
Gre za eno redkih novogradenj na Gorenjskem. Stanovanjska soseska je prijazna za bivanje vsem generacijam; tako mladim, družinam kot tudi starejšim prebivalcem ter prebivalcem s posebnimi potrebami.
Soseska ima na voljo sistem vstopa v objekt z napredno elektronsko kontrolo. Prednost bivanja v novi stanovanjski soseski je zagotovo tudi premišljena usmerjenost stanovanj z balkoni na jug, kar zagotavlja stanovalcem obilo sonca skozi ves dan. Do notranjih parkirnih mest lahko stanovalci dostopajo z dvigalom, pred sosesko je na voljo brezplačna polnilna postaja za električna vozila in lepo urejeno igrišče za najmlajše.

Kdo se odloča za nakup stanovanj?
"Nova stanovanjska soseska je med prebivalci Gorenjske in širši okolici zelo dobro sprejeta, prvi stanovalci so nad stanovanji navdušeni. Večina kupcev prihaja iz Kranja in okolice Jesenic. V družbi Anepremičnine si prizadevamo, da bi bil Gorenjski sonček prepoznaven po celotni Gorenjski kot družinam prijazna in varna stanovanjska soseska."

Kaj kupce najbolj zanima na ogledu in zaradi česa se najpogosteje odločijo za nakup?
"Kupce prepričajo predvsem dobri bivalni pogoji, dobri sosedi ter odlična lokacija, ki nudi neposredno bližino mestnega jedra, ugodne prometne povezave ter bližino narave, saj je v bližini vse za sprostitev, šport in rekreacijo. Veliko stanovanj se prodaja po priporočilih že vseljenih in zadovoljnih stanovalcev, ki priporočijo novo stanovanjsko sosesko naprej znancem."
 
Kako ste zadovoljni s trenutno prodajo stanovanj?
"Družba je s prodajo zadovoljna, saj je v petih mesecih prodala 25 stanovanj. Dodatno imamo za 9 stanovanj potrjene rezervacije, v tem primeru bodoči kupci urejajo financiranje. Cena na m2 je ugodna in znaša med 1.250 do 1.350 EUR, kar sodi med najkonkurenčnejše ponudbe novogradenj na Gorenjskem."

Po kakšnih stanovanjih je največ povpraševanja?
"Kupci se najbolj zanimajo za dvosobna in trosobna stanovanja. Veliko zanimanja pa je tudi za garsonjere. Kupci, ki se selijo iz stanovanjskih hiš v stanovanje, pa se raje odločijo za atrijska stanovanja."

Kakšna stanovanja je možno še kupiti?
"Razen dvoinpolsobnega ter štiri sobnega stanovanja, kjer imamo samo še dve enoti, so stanovanja ostalih velikosti še na voljo."

Kje lahko kupci pridobijo več informacij?
"Za oglede stanovanj v novi stanovanjski soseski se lahko kupci naročijo vsak torek med 9. in 13. uro ter vsak četrtek med 12. in 16. uro na telefonski številki 040 559 991 ali obiščejo spletno stran www.gorenjski-soncek.si."

objava: februar 2017, KranjčankaIzdelava: MMstudio