Sedežna garnitura je center doma

Sedežna garnitura je kos pohištva, ki ga najdemo praktično v vsakem domu. Ker pa se naša stanovanja močno razlikujejo, se med seboj razlikujejo tudi sedežne garniture. V manjših stanovanjih pogosto najdemo samo samostojne dvo- ali trosede, v večjih stanovanjih pa bomo našli večje izvedbe sedežnih garnitur, od garnitur v obliki črke L ali pa celo v obliki črke U.

V grobem lahko sedežne garniture razdelimo v tri skupine: standardne sedežne garniture, modularne sedežne garniture in sedežne garniture po meri.

Standardne sedežne garniture se proizvajajo v velikih serijah in so standardne oblike in dimenzije. Običajno lahko izberemo le smer postavitve, včasih proizvajalci nudijo tudi možnost izbire barve blaga, druge prilagoditve pa niso mogoče. Prednost takšnih garnitur je nižja cena ter hitra dobavljivost.

Modularne sedežne garniture imajo katalog možnih elementov, iz katerih nato sestavimo garnituro po svojih željah. Najprej izberemo dimenzijo garniture in postavitev (večina proizvajalcev nudi možnost prilagoditve dimenzije v korakih 20-30 cm), dodatne funkcije (ležišče, vzglavniki, zaboj, predali) in material in barvo.

Garniture po meri izdelujejo običajno manjši tapetniki in garnituro popolnoma prilagodijo vašim meram in željam. Glavna slabost takšnih garnitur je visoka cena in pa to, da v naprej nimamo vpogleda, kako bo naša sedežna garnitura izgledala.

Dodaj odgovor