Kako izbrati TV omarico?

TV omarica je po eni strani majhen in relativno poceni kos pohištva, po drugi strani pa gre za zelo pomemben kos, saj ga postavimo v center našega doma in ga gledamo praktično vsak dan. Zato je pametno, da si podrobno ogledamo ponudbo na trgu in izberemo primerno TV omarico za naše potrebe. Za vas smo sestavili kratek vodič, ki vam bo pomagal izbrati pravi kos pohištva za vaše potrebe.

Kako velika TV omarica je prava?

Na dimenzije omarice vpliva predvsem prostor, ki ga imate na voljo za postavitev omarice. Pri tem moramo paziti, da omarica ne utesnjuje prostora in da nam ne bo na poti pri vsakdanjih opravilih. Pri izbiri dimenzije moramo imeti v mislih tudi samo velikost našega TV sprejemnika, ter na prostor za postavitev morebitnih dodatnih multimedijskih naprav (predvajalniki, igralne konzole, sprejemniki, zvočniki…). Vkolikor smo v stanovanju bolj omejeni s prostorom, moramo paziti tudi na to, da omarica nudi dovolj prostora za shranjevanje.

Kakšen stil omarice izbrati?

Stil TV omarice moramo prilagoditi stilu našega stanovanja. Ujemanje z ostalimi kosi pohištva je še toliko bolj pomembno v primeru, da imamo bivalne prostore (kuhinja, dnevna soba, jedilnica) združene v en velik prostor. V moderne ambiente se bolje prilegajo minimalistične omarice v nevtralnih tonih (bela, siva, črna). Če pa prisegate bolj na klasične ambiente, ki dajo domu posebno toplino, pa izberite TV omarico v različnih odtenkih lesa oziroma v zemeljskih tonih.

TV omarica Toledo

Kakovost TV omaric

Izbira na trgu pohištva je zares velika, prav tako pa se elementi med seboj močno razlikujejo po ceni in kakovosti izdelave. Pri izbiri TV omarice moramo pogledati, iz kakšnega materiala je omarica narejena (iverna plošča, MDF, masiven les), kakšna je površinska obdelava (laminatna folija, vakuumska folija, lak) in kakšna debelina materiala je uporabljena. Vsekakor moramo biti tudi pozorni na vrsto uporabljenega okovja, predvsem na to, ali je omarica opremljena z sistemom za mehko zapiranje vrat in predalov.

Dodaj odgovor