Zakonska postelja za udobno spanje

Postelje so na voljo v več standardnih dimenzijah. Najpogostejše dimenzije za samske postelje je 90×200 in 120×200 cm, za zakonske postelje pa 140×200, 160×200 in 180×200 cm. Vsekakor je pametno, da izberemo standardno dimenzijo postelje, saj potem prihranimo pri nakupu ležišča, lažje pa najdemo tudi ustrezno velikost posteljnine.

Pri izberi dimenzije zakonske postelje se je najbolje ravnati po velikosti prostora, ki nam je na voljo. Če imamo dovolj prostora za posteljo dimenzije 180×200 cm, potem izberemo le to. Večja postelja nam namreč nudi več udobja. Pri tem pa moramo paziti, da ne izberemo prevelike postelje “na silo”, ker nam bo premalo prostora okoli postelje prostor pomanjšalo in utesnjevalo.

Oblazinjene zakonske postelje

V zadnjem času so zelo popularne oblazinjene zakonske postelje. Na voljo so v več tipih – kot francoske postelje, kot posteljni okvirji, v katere lahko vstavite poljubno vzmetnico, ali pa kot t.i. boxspring postelje. Za boxspring postelje je značilno, da so nekoliko višje, kar omogoča lažje vstajanje iz postelje, običajno pa imajo že priloženo vzmetnico, ki je pri strani tapicirana v enako barvo kot postelja.

Masivne zakonske postelje

Masivne zakonske postelje odlikuje visoka trdnost, klasičen izgled in brezčasnost. Običajno so izdelane iz lesa bukve, ki je lahko barvan na različne odtenke. Nekateri modeli (predvsem dražji) so izdelani tudi iz lesa hrasta, cenejše izvedbe pa so izdelane iz lesa iglavcev (npr. bor, smreka). Takšne postelje vam odsvetujemo, ker ja takšen les mehkejši, zato je stabilnost postelje vprašljiva.

Dodaj odgovor