Ustvarite čudovit svet za vašega otroka

Za naše otroke običajno želimo le najboljše. Prav zato je prav, da jim v našem domu namenimo kotiček, ki bo pripadal samo njim in v katerem se bodo dobro počutili. V primeru, da imamo dovolj veliko stanovanje, jim seveda namenimo svojo sobo, če pa te možnosti nimamo, pa jim vseeno uredimo vsaj en dal sobe, ki bo predstavljal njihov zasebni svet.

Na kaj moramo biti pozorni pri načrtovanju otroške sobe? Običajno smo seveda pri tem opravilu omejeni s številnimi omejitvami. Največji omejitvi sta običajno prostor in finančna sredstva. Če imamo to srečo, da lahko za otroka izbiramo med več sobami, izberimo tisto, ki je dovolj velika za vso potrebno opremo, hkrati pa otroku ostane tudi dovolj prostora za igro. Paziti moramo tudi na to, da ima soba čim več dnevne svetlobe, poskrbeti pa tudi za primerno razsvetljavo za čas, ko dnevna svetloba ni na voljo.

Otroška soba Amazon

Pri opremljanju otroške sobe moramo gledati dolgoročno, hkrati pa tudi upoštevati otrokove trenutne želje. Opremljanja sobe se običajno lotimo, ko je otrošk še majhen in hitro se lahko zgodi, da izberemo preveč igrivo pohištvo, ki pa z leti za otroka postane otročje. Bolje je, da izberemo bolj nevtralno pohištvo, ki bo otroku všeč tudi v najstniških letih (redko namreč pohištvo menjamo na manj kot 10 let), igrivost in barvitost pa dosežemo z dodatki, ki so cenejši in lažji za zamenjavo.

Otroška soba Angel

Dodaj odgovor